Így bulizik a Z-generáció?

Egy film, amit minden kamasznak és szülőnek látnia kellene

A Z-generáció kultfilmjeként kezdik emlegetni Hartung Attila FOMO – Megosztod és uralkodsz című első filmjét, mely a napokban került a magyar mozikba.

Az ezredfordulón született fiatalok életének olyan sajátosságait, az online jelenlét szükségességének kérdéseit feszegeti a film, amelyre szülőként magunk is szívesen kapnánk válaszokat. Ha nem vagy online, nem is létezel? Gimnazistaként csak három dolog motivál: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon? Mennyire durvulhatnak el az eleinte poénnak készülő challenge-videók? Egyáltalán észreveszik-e a fiatalok, hol lépték át a határt?

Így bulizik a Z-generáció?

Többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO ezeknek a kérdéseknek a hiteles filmje. A mozinézők szerint a film őszintesége a legnagyobb ereje: olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

Ha a filmet együtt nézzük meg középiskolás kamaszgyerekeinkkel, utána egy üdítő mellett érdemes velük átbeszélni, mit is láttunk.